Svjetiljke

Učenici od 1. - 4. razreda osnovne škole izrađuju uporabne predmete - tehničke tvorevine od drveta. Osim što stječu znanja iz osnova tehničkog crtanja (od pravilne uporabe pribora za tehničko crtanje, poznavanja crta u tehničkom crtanju, mjerenja, kotiranja i projekcija, upoznaju se se s vrstama drva, te postupcima, alatima i strojevima za obradu drveta.

Na kraju nastaju originalni uporabni predmeti poput :držača za olove, kutije za naočale i mobitele, stalak za sliku, stolne svjetiljke - Pas Floki, robot Skoc - svjetiljka, Sova - noćna ptica svjetiljka, svemirski brod, robot Šaralica...

Na ovoj kreativnoj radionici polaznici su izradili drvene konstrukcije, postavljali elektromotore i kućišta za baterije.

Po završetku radova, polaznici će za ukrašavanje predmeta koristiti Decoupage tehniku - u slobodnom prijevodu znači - nanijeti izrezano, što obično radimo na trodimenzionalnim predmetima. 

Decoupage tehnika idealna je za površine predmeta koji su se „izlizali“ i promijenili tijekom vremena, primjerice razne kutijice, okviri, mali namještaj i slično. Decoupage je  izuzetno jednostavna tehnika i svi je mogu u vrlo kratkom vremenu savladati, te postati uspješni kreatori jedne od najstarijih dekorativnih tehnika.

   HR     ENG     ITA