Za učenike od 4. - 8. razreda

R/U brodomodelarstvo vrlo kreativna radionica, spoj tehnike i sporta koja omogućuje djeci da pod vlastitim rukama osjete kako nastaje brodomodel ili maketa. Polaznici rješavaju jednostavne probleme, psihomotoričkim vještinama obavljaju jednostavne radne operacije, koriste alat i instrumente, komuniciraju i imaju pripadajuću samostalnost i odgovornost u timu. Nakon kratkog teorijskog dijela o hrvatskoj tradicionalnoj brodogradnji i njenoj ulozi kroz povijest, polaznike očekuje praktični rad: upoznaju se s dijelovima od kojih je sastavljen brodomodel, kakve će i sami, prema nacrtima izraditi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Mala škola čiste energije“ je inovativna radionica, koja omogućuje djeci školskog uzrasta od 4. – 8. razreda dotaknuti danas vrlo važnu temu i na vrlo praktičan način upoznati svijet obnovljivih  izvora energije. Polaznici  eksperimentiraju pomoću edukativnih setova „Solarna znanost“ i educiraju se o korisnim stranama zelene energije, a za pogon setova (solarna raketa, robot, vjetrenjača, vozilo)  koriste solarnu energiju, te izrađuju solarne satove, terarije i solarne punjače za mobitele. Cilj nam je pobuditi interes učenika za obnovljivim izvorima energije, njihovom praktičnom primjenom, te stvaranje svijesti o ograničenosti energetskih resursa i važnosti korištenja 'čiste' energije izvora energije, te načine korištenja sunca, vjetra, plime, oseke, valova, biogoriva.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maketarstvo uporabnih predmeta na kojoj učenici izađuju tehničke tvorevine od šperploča i sličnih materijala, upoznaju različite materijale, ovladaju tehnikom rada na različitim strojevima i rukovanju alatima. Po završetku radionice imaju originalan uporabni predmet koji su sami izradili. Ovisno o izboru, učenici izrađuju razne svjetiljke, kutiju za mobilni uređaj, kocku -  kutiju– držač za olovke, stalak za sliku, kutiju za nakit i naočale i sl.

 

 

 

 

 

 

 

   HR     ENG     ITA